Σάββατο, 8 Οκτωβρίου 2016

 ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ
Έξυπνη παγίδα για ποντίκια και αρουραίους.


Είναι μια οικολογική ποντικοπαγίδα, που δεν βγαίνει ποτέ εκτός λειτουργίας.

Ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζω στο κτήμα του χωριού μου και ιδιαίτερα στην εξωτερική αποθήκη του κοτετσιού, στην οποία υπάρχουν συνέχεια τροφές για τις κότες – πάπιες - χήνες, είναι τα ποντίκια και τελευταία οι αρουραίοι. Για όσους δεν γνωρίζουν οι αρουραίοι μοιάζουν εξωτερικά με τα ποντίκια, από τα οποία όμως ξεχωρίζουν πολύ εύκολα, λόγω του πολύ μεγαλύτερου μεγέθους τους.
Από το πρόβλημα αυτό δεν μπόρεσα μέχρι σήμερα να απαλλαχτώ, αν και χρησιμοποιώ κάθε 2 περίπου μήνες διάφορα ποντικοφάρμακα, ξοδεύοντας αρκετά ευρώ.
Έτσι ψάχνοντας το διαδίκτυο κατασκεύασα την ποντικοπαγίδα που θα σας περιγράψω:
Η ποντικοπαγίδα αυτή είναι μία  αυτοσχέδια ιδιοκατασκευή, με έναν πρωτότυπο και απλό μηχανισμό, με το οποίον εξαπατούμε τα ποντίκια ή τους αρουραίους και τα συλλαμβάνουμε ζωντανά (και μη). Είναι νομίζω ένας από τους καλύτερους τρόπους να απαλλαχτούμε από τα ενοχλητικά ποντίκια ανέξοδα, χωρίς επικίνδυνες παγίδες, χωρίς φάρμακα και προπάντων μια για πάντα (το ελπίζω !!!).
 Την ποντικοπαγίδα την κατασκεύασα από ένα 50ντάλιτρο περίπου πλαστικό δοχείο λαδιών.
 Βέβαια μπορούσα να χρησιμοποιήσω και το συνηθισμένο μικρότερο πλαστικό δοχείο λαδιών μηχανής των 25 λίτρων. Επειδή ήθελα όμως να μπορεί να παγιδεύει και τους μεγάλους αρουραίους, αποφάσισα να χρησιμοποιήσω το μεγαλύτερο δοχείο των 50 λίτρων.  
Η πρώτη ενέργεια που έκανα είναι να κόψω με τον ηλεκτρικό τροχό την κεφαλή του δοχείου και να τοποθετήσω με ξυλόβιδες. ένα ξύλο πάχους περίπου 2 cm, στο οποίο θα βάλουμε το δόλωμα. Εγώ για πρώτη φορά έβαλα δόλωμα κασέρι.
 Για να είναι σταθερή από την μια μεριά η παλάντζα και για λόγους σταθερότητας του πλαστικού δοχείου, τοποθέτησα στην άλλη άκρη ένα μικρότερο ξύλο και πίσω από αυτό το ξύλο μια γωνία αλουμινίου, στην οποία θα στηρίξω αργότερα την ράμπα – σανίδα, για να διευκολύνουμε τα ποντίκια να ανέβουν και να πάνε στο δόλωμα.  
Κατόπιν κατασκεύασα τον κυρίως μηχανισμό, την παλάντζα. Όταν το ποντίκι ή ο αρουραίος προσπαθήσει να φάει το δόλωμα και πλησιάσει κοντά, από το βάρος του θα γυρίσει προς τα κάτω, θα χάσει την ισορροπία του και θα πέσει μέσα στο δοχείο

Μέσα στο δοχείο πρέπει να ρίξουμε 3 με 5 λίτρα νερό και μπόλικο αλάτι. Το νερό το βάζουμε για να πνιγούν, μόλις χάσουν την ισορροπία τους και πέσουν μέσα στο δοχείο και το αλάτι για να μη μυρίσουν, εάν αργήσουμε να την επιθεωρήσουμε.

Η κατασκευή της ποντικοπαγίδας είναι εύκολη και τα πλεονεκτήματα της πολλά.

1.  Τα ποντίκια δεν μπορούν να φάνε ποτέ το δόλωμα.
2.  Εάν πιαστεί ένα (1) ποντίκι δεν βγαίνει εκτός λειτουργίας, αλλά εξακολουθεί να λειτουργεί αδιάκοπτα.
3.  Δεν πιάνουμε μόνο ένα (1), αλλά πολλά ποντίκια.
4.  Δεν χρησιμοποιούμε δηλητήρια.
5.  Δεν είναι επικίνδυνη.
6.  Είναι εύκολη στη χρήση.   Υστερόγραφο.
Πιστεύω να μπόρεσα να σας έχω βοηθήσει για να προσπαθήσετε και σεις να κατασκευάσετε μια παραπλήσια και καλύτερη ποντικοπαγίδα για τους αρουραίους - ποντίκια, αναπτύσσοντάς την με τις δικιές ιδέες.

ΚΑΛΗ  ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου